Način pripreme
Odvajamo belanca od žumanaca i mutimo oba mleka sa žumancima. Stavljamo na ringlu šerpu i stavljamo maslac sa veoma malo ulja.
Nakon što se zagreje dobrom zapržimo brašno dok ne postane latasto i dodajemo mleko sa žumancima, začinjavamo solju i biberom i mešamo neprestano dok se ne zgusne.
Smanjujemo ringlu na minimum na oko 5 minuta da se krčka polako, dok mešamo da se ne zalepi.
Gasimo ringlu i ostavljamo da se ohladi (kad se prohladi postaje dosta gusto), a za to vreme mutimo belanca u sneg i mešamo ih pažljivo sa već ohlađenom smesom.
Naravno da bi dobili savršenu musaku kao iz Bugarskih kuvara treba da spremimo i druge sastojke držeći se svih pravila neophdonih za jednu musaku - luk, šargarepa, krompir i svinjsko mleveno meso i ništa više.
Ovaj preliv je zaista jedinstven i stoji preko musake (kako i treba da bude) u debljini od oko 2 cm, naravno zavisi i od posude u kojoj će se peći. Probajte i uvek ćete praviti musaku tako.