Način pripreme
U zagrejano ulje dodati naseckani crni luk, propržiti, pa dodati celer i šargarepu isečene na sitne kocke.
Pržiti nekoliko minuta, paziti da luk ne pregori.
Dodati mleveno meso, suvi začin i biber i pržiti uz povremeno mešanje oko 10-15 minuta na srednjoj temperaturi.
U prženo i usitnjeno meso dodati narendanu tikvicu i mešati da se sve sjedini.
Sipati pasirani paradajz, dodati prstohvat šećera i kuvati oko 20 minuta.
Ukoliko je potrebno dodati po malo vode.
Pred kraj kuvanja dodati sitno naseckan list peršuna i origano, kao i naseckani beli luk.
Kuvati kratko i ako je potrebno zgusnuti sa malo brašna (maksimalno jedna k.k.) , ali tokom kuvanja će se povrće raskuvati i dati potrebnu gustinu.
Služiti kao preliv za makarone, špagete.
Prijatno uz preliv za makarone sa mesom i tikvicom!