Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Preliv»Vazdušasti preliv za musaku

Vazdušasti preliv za musaku

KalinovKalinov
Početnik
417
Vazdušasti preliv za musaku
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
"Za pravljenje savršene musake treba da spremite savršen preliv - evo ga i recept"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • kiselo mleko - 1 čaša
  • sveže mleko - 200 ml
  • brašno - 4 kašike
  • maslac - 100 g
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Odvajamo belanca od žumanaca i mutimo oba mleka sa žumancima. Stavljamo na ringlu šerpu i stavljamo maslac sa veoma malo ulja.

Nakon što se zagreje dobrom zapržimo brašno dok ne postane latasto i dodajemo mleko sa žumancima, začinjavamo solju i biberom i mešamo neprestano dok se ne zgusne.

Smanjujemo ringlu na minimum na oko 5 minuta da se krčka polako, dok mešamo da se ne zalepi.

Gasimo ringlu i ostavljamo da se ohladi (kad se prohladi postaje dosta gusto), a za to vreme mutimo belanca u sneg i mešamo ih pažljivo sa već ohlađenom smesom.

Naravno da bi dobili savršenu musaku kao iz Bugarskih kuvara treba da spremimo i druge sastojke držeći se svih pravila neophdonih za jednu musaku - luk, šargarepa, krompir i svinjsko mleveno meso i ništa više.

Ovaj preliv je zaista jedinstven i stoji preko musake (kako i treba da bude) u debljini od oko 2 cm, naravno zavisi i od posude u kojoj će se peći. Probajte i uvek ćete praviti musaku tako.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: