Domaći svinjski sudžuk

05/12/2017
"Ništa bolje ne kaže - Dobro nam došli u goste, kao jedna potkovica domaćeg sudžuka, meraklijski isečena, i čaša domaćeg vina "
Priprema60 min.
Ukupno60 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 224
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom sedmice12
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 3 kg, šareno
  • svinjska creva
  • so - po ukusu
  • biber
  • kumin
  • čubar - suv
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjsko meso isecite na komade u veliku posudu. Dodajte so po ukusu, kumin, biber i suvi čubar, promešajte dobro da se meso pomeša sa začinima i ostavljamo u toku noći da odstoji na hladnom mestu.

Drugog dana meso sameljite u mašini za meso.

Svinjska creva operite i potopite u vodu na 30 minuta. Dobro ocedite, mašinicom napunite creva pripremljenom smesom, na 25 cm uvijate i vežete koncem.

Stavite da se suše na hladnom i provetrivom mestu. Odlično meze, isečeno na komade, sa čašom domaćeg vina!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar