Način pripreme
Pravougaoni kalup, obložen papirom za pečenje 26/28 sa 18/22 cm.
U posudi pomešajte brašno i šećer. Dodajte rastopljeni maslac. Mešajte prstima. Dobija se retko testo. Sipajte u pleh i pritisnite kašikom.
Pecite u rerni na 180 stepeni oko 30-40 minuta ili dok kora ne dobije lepu braon boju.
Jaja umutite viljuškom, dodajte rastopljeni maslac, promešajte, dodajte i dve vste šećera, mešajte žicom dok se ne dobije svetla smesa. U porcijama dodajte brašno pomešano sa sodom, smenjujte sa mlekom, dodajte alkohol i vanilu. Na kraju dodajte orahe i čokoladu, isečenu na krupne komade.
Pečena kora se preliva čokoladnom smesom sa orasima. Ravnomerno se rasporedi.
Pecite na 200 stepeni oko 45-50 minuta.
Ostavite da se ohladi u plehu i nakon toga isecite na uske pravougaone komade.