Način pripreme
Recept je izuzetno lak za pravljenje, ali rezultat je uvek jedan te isti - neuporedivo ukusne praznične šnicle.
Posuda u kojoj ćemo peći šnicle se namaže obilno majonezom - dno i stranice.
Šnicle, bez prethodnog tucanja, se namažu senfom sa svih strana i poređaju se gusto u posudu jedna do druge.
Crni luk (poželjno je da izaberete krupnije glavice, da vam bude lakše) se očisti i iseče na šajbne debljine oko 3 milimetra. Šajbnama luka se pokrivaju gusto šnicle, odozgo se preko luka stavlja ostatak majoneza i rasporedi se ravnomerno.
Posuda za pečenje se prekrije folijom za sveže čuvanje i ostavlja na hladno na minimum pola sata, da se marinira meso.
Nakon što su se šnicle marinirale, posuda se stavlja u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni oko sat vremena.
Kačkavalj se narenda na krupno rende i šnicle se posipaju njim na kraju, zapeku se oko 5 minuta, dok ne dobiju zlatastu boju.
Serviraju se u tanjiru u porcijama sa sitno isečenim svežim lukom.
Prijatno!