Svinjske šnicle sa majonezom i senfom u rerni

14/12/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4249
"Ne zovite goste kad ih napravite, jer nećete želeti da delite ove krhke šnicle ni sa kim "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 635
  • Pregledi tokom meseca159
  • Pregledi tokom desmice69
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • šnicle od vrata - 1, 5 kg (svinjske bez kosti)
  • majonez - 320 g
  • dižonski senf - 6 kašika
  • luk - 400 g, crni
  • kačkavalj - 250 g
* merne jedinice

Način pripreme

Recept je izuzetno lak za pravljenje, ali rezultat je uvek jedan te isti - neuporedivo ukusne praznične šnicle.

Posuda u kojoj ćemo peći šnicle se namaže obilno majonezom - dno i stranice.

Šnicle, bez prethodnog tucanja, se namažu senfom sa svih strana i poređaju se gusto u posudu jedna do druge.

Crni luk (poželjno je da izaberete krupnije glavice, da vam bude lakše) se očisti i iseče na šajbne debljine oko 3 milimetra. Šajbnama luka se pokrivaju gusto šnicle, odozgo se preko luka stavlja ostatak majoneza i rasporedi se ravnomerno.

Posuda za pečenje se prekrije folijom za sveže čuvanje i ostavlja na hladno na minimum pola sata, da se marinira meso.

Nakon što su se šnicle marinirale, posuda se stavlja u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni oko sat vremena.

Kačkavalj se narenda na krupno rende i šnicle se posipaju njim na kraju, zapeku se oko 5 minuta, dok ne dobiju zlatastu boju.

Serviraju se u tanjiru u porcijama sa sitno isečenim svežim lukom.

Prijatno!slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar