Rolat od maslaca sa nadevom od bundeve i suvog grožđa

14/12/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3976
"Približava se najlepše doba godine, kada imate sve razloge ovog sveta da pripremite rolat od maslaca sa nadevom od tikve i suvog grožđa "
Priprema40 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno100 min.
Porcije7
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano157
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom desmice11
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Posipamo brašno solju. Sipamo go na radnu površinu i pravimo udubljenje u njemu.

U posudi umutimo jaje.

U napravljeno udubljenje sipamo maslac isečen na kocke, umućeno jaje i šećer.

Pomešamo sastojke u udubljenju i zamesimo testo što je moguće brže.
Oblikujemo testo u dve lopte.

Počinjemo sa spremanjem nadeva. Skuvamo bundevu, nakon toga je izgnječimo u posudi, mešamo je sa suvim grožđem, medom, cimetom i prethodno istucanim i iseckanim orasima.

Vadimo testo, pomoću oklagije razvijamo.
Po sredini stavljamo nadev, uvijamo i oblikujemo sam rolat.

Odozgo stavljamo suvo grožđe i posipamo cimetom.

U posudu za pečenje stavljamo rolat i pečemo dok ne bude gotov.

Nakon što je gotov, vadimo ga i sečemo dok je još topao.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar