Božićni kolačići sa medom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj70513
15/12/2017
"Za Božić pripremite sa decom ove ukusne i mnogo lepe gurabije, neka svi pomognu u kuhinji "
Priprema20 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno30 min.
Porcije15
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 058
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4.5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U dubokoj posudi pomešajte suve sastojke - brašno, cimet, prašak za pecivo i đumbir. Dodajte hladan maslac isečen na kocke i dobro promešajte. Postepeno dodajte šećer, med i mleko i mesite dok ne dobijete meko testo koje se ne lepi po prstima.

Podelite testo na dva jednaka dela i stavite jedan u frižider dok razvijate i pripremate kolačiće od drugog. Meko testo se razvija u list debljine oko 3-4 mm. Od nega se iseku kolačići u željenom obliku koji se stavljaju u prethodno namazanu posudu za pečenje i peku se oko 6-8 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Ponovite isto i sa preostalim testom. Ostavite medene gurabije da se dobro ohlade.

Istopite oko 50 g prirodne čokolade na vodenoj pari. S njom možete da ukrasite gotove kolačiće. Šećer u prahu se pomeša sa sokom od pomorandže i takođe može da se koristi za dekoraciju. Ostavite dekorisane medenjake da se osuše i i stavite ih u kutiju koja se čvrsto zatvara.

Prvobitno su tvrdi kad se sačuvaju, ali dan-dva kasnije omekšaju i spremni su za konzumaciju.

Rejting

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar