Keks torta s jabukama

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7912485k
Keks torta s jabukama
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
"Jedno parče za nas i jedno parče opet za nas, jer vi ste ipak na dijeti, zar ne?"

Potrebni sastojci

  • keks - 2 pakovanja, s maslacem
  • jabuke - 4 komada
  • maslac - 125 g
  • orasi - 100 g
  • suvo grožđe - 100 g
  • šećer u prahu - pola šolje
  • kisela pavlaka - 250 g
  • cimet - pola kašičice
  • čokolada - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo i narendamo jabuke na krupno rende. Posipamo ih s malo šećera i ostavljamo da im se izvdoji sok.

U posudi namrvimo keks, dodajemo orahe koje smo isekli ili samleli u blenderu i suvo grožđe.

Istopimo maslac i prelivamo preko keksa dok je još vruć. Mešamo sve.

Iscedimo sok od jabuka i dodajemo ih u smesu s keksom.

Dodajemo preostali šećer, cimet i kiselu pavlaku.

Ponovo promešamo i sipamo u posudu sa ivicom koja se skida (28 cm), poravnamo i narendamo čokoladu za ukras.

Pokrivamo kalup folijom za sveže čuvanje i stavljamo u frižider na 12 sati.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: