Posni beli kolači

18/12/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4221
"Zasladite trpezu za Badnje veče sa ovim efektnim posnim belim kolačima koji se tope u ustima "
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije15
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 810
  • Pregledi tokom meseca50
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajućoj posudi se pomešaju ulje i voda i stavljaju na ringlu da se zagreju.

Dodaju se prašak za pecivo, vanila i brašno odjednom i meša se drvenom varjačom neprekidno dok se ne zgusne i testo se ne odvoji od zidova šerpe.

Sklanja se i ohladi se, uzima se lopta testa i spljeska se dlanovima. U sredinu se stavlja parče prethodno isečenog ratluka i oforme se loptice.

Poređaju se u posudu za pečenje preko papira za pečenje.

Peče se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo.

Izvade se i posipaju obilno šećerom u prahu.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti