Način pripreme
Rastvorite kvasac u posudi sa mlakom vodom, dodajte šećer i sirće i ostavite da naraste.
Stavite mast u posudu i ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi.
Počinjemo da mešamo proizvode, dodajući u mast vanilu i aktivirani kvasac.
Postepeno dodajte prosejano brašno i umesite meko testo.
Ostavimo da malo odmori, a za to vreme isečemo ratluk na sitne komade.
Od testa oblikovati loptice, u sredinu staviti parče ratluka.
Kolače sa ratlukom ređamo na rastojanju od 1 cm jedan od drugog u pleh.
Stavite retro kolače u rernu i pecite dok ne budu gotovi.
Još vruće uvaljajte kuglice u šećer u prahu.
Poređajte ih i nakon što su poređani ponovo pospite bele kolače šećerom u prahu.
Pustite ih da se potpuno ohlade pre jela.
Beli kolači sa ratlukom za Uskrs - doza ljubavi!