Način pripreme
Operite svo povrće i isecite ih na male komade.
U šerpu sa debelim dnom stavi šargarepu, kupus, krompir, luk i beli luk. Dodajte bujon i/ili vodu. Ostavite lagano da provri.
Neka se krčka, dok povrće ne omekša. Dodajte fidu i neka se sve kuva još 5 minuta. Bujon treba da bude providan.
Pre serviranja probajte, dodajte još začina ako je potrebno i završite tako što lagano pospete maslinovim uljem, peršunom i/ili mirođijom.
Povrće isecite - krompir, šargarepi i luk na kockcie, beli luk sitno, a kupus ne mnogo krupno.
U šerpu sipajte svo povrće, sipajte vodu i ostavite da provri.
Kad se to desi, dodajte kockicu bujona i smanjite samo da se krčka. Ostavite tako dok krompir ne omekša.
Onda dodajte čubar, biber i šarenu so, ako je potrebno, stavite fidu i ostavite još, dok fida ne bude gotova.
Na kraju dodajte iseckan peršun, promešajte i skinite sa vatre.