Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Boršč»Beli posni boršč

Beli posni boršč

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
4381441k190
Beli posni boršč
Fotografije: Raya Andonova
1 / 2
11/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
29 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
69 min.
Porcije
4
"Jedan drugačiji boršč, koji će vas osvojiti svežim ukusom i prijatnim mirisom"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 200 g
  • šargarepa - 2 komada
  • krompir - 2 komada
  • fida - 2 šake
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 čen
  • voda - 2 litra
  • bujon od povrća - 1 kockica
  • biber
  • čubar
  • šarena so
  • peršun - svež
* merne jedinice

Način pripreme

Operite svo povrće i isecite ih na male komade.

U šerpu sa debelim dnom stavi šargarepu, kupus, krompir, luk i beli luk. Dodajte bujon i/ili vodu. Ostavite lagano da provri.

Neka se krčka, dok povrće ne omekša. Dodajte fidu i neka se sve kuva još 5 minuta. Bujon treba da bude providan.

Pre serviranja probajte, dodajte još začina ako je potrebno i završite tako što lagano pospete maslinovim uljem, peršunom i/ili mirođijom.

Povrće isecite - krompir, šargarepi i luk na kockcie, beli luk sitno, a kupus ne mnogo krupno.

U šerpu sipajte svo povrće, sipajte vodu i ostavite da provri.

Kad se to desi, dodajte kockicu bujona i smanjite samo da se krčka. Ostavite tako dok krompir ne omekša.

Onda dodajte čubar, biber i šarenu so, ako je potrebno, stavite fidu i ostavite još, dok fida ne bude gotova.

Na kraju dodajte iseckan peršun, promešajte i skinite sa vatre.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: