Način pripreme
1. Za palačinke umutimo jaja sa solju i dodajemo mleko i pivo. Stavljamo i brašno u delovima i nastavljamo da mutimo dok se ne dobije homogena smesa gustine boze.
2. Malo namažemo tiganj sa dnom koje se ne lepi i prečnika oko 15-16 cm i ispečemo palčinke dok ne potrošimo smesu. Svaku gotovu palačinku obilno namažemo maslacem.
3. Pripremamo nadev, tako što pomešamo sir sa sokom od limuna i belim lukom u prahu. Dodajemo orahe i pršutu, isečenu na kockice.
Vlašac stavljamo iseckan, odvojimo strukove koji će nam služiti za vezanje (odvojite koliko je potrebno, koliko ima palačinaka, koje mene je bilo 11 komada). Dobro promešamo.
4. Rasporedimo nadev, stavljamo ga u sredinu svake palačinke i vežemo u paketić uz pomoć strukova vlašca.
5. Ukrašavamo orasima i serviramo na velikom tanjiru na prazničnoj trpezi.