bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Rolatići»Pileće rolnice sa bundevom

Pileće rolnice sa bundevom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
13k
2k
1k
Pileće rolnice sa bundevom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
19/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema60 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno120 min.
Porcije2
"Obojeno, bogato aromom i sa očaravajućim ukusom - jelo za specijalne prilike i specijalne ljude"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pileći file se iseče na dva dela i blago se istuca. Dobijena 4 filea se posipaju karijem, solju, biberom i ostavljaju da upiju arome začina.

Skuva se oljuštena šargarepa, isečena na štapiće, odvojeno se skuva bundeva, procedi se i viljuškom se izgnječi.

Dodaju se maslac i sveže mleko, promešaju se u pire, začinjeni solju i biberom. Polovina kačkavalja se iseče na štapiće, ostatak se narenda na krupno rende.

Preko svakog filea se poređaju 3-4 štapića šargarepe i štapić kačkavalja, uvijaju se u rolnu i probadaju se čačkalicom.

Uvaljaju se u brašno, zaprže se u malo ulja u tiganju i poređaju u posudu za pečenje. Pored rolnica se poređaju štapići krompira i šargarepe. Posipaju se solju, šarenom solju, alevom paprikom i čubrom.

Naliva se 100 ml vode i ulje i kome su se pržile rolnice, a one se odozgo premažu majonezom.

Peku se u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta, izvadi se iz posude za pečenje i posipaju narendanim kačkavaljem.

Vraćaju se u rernu na još 10 minuta dok se kačkavalj ne zarumeni. Serviraju se po dve rolnice preko kanapea od pirea od bundeve i garnirunga od šargarepe i krompira.

Dodaju se dve kriške limuna i čaša vina. Jedinstven ukus.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni: