Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Špageti s pilećim grudima i pestom Đenoveze

Špageti s pilećim grudima i pestom Đenoveze

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Špageti s pilećim grudima i pestom Đenoveze
Fotografije: marcheva14
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Do Rima idite da vidite Koloseum, ali ako želite testeninu sa pestom - ovo vam najukusniji recept"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 2 komada
  • pečurke - 300 g, male
  • sušeni paradajz - 150 g
  • čili - pola kašičice, u ljuspama
  • pesto đenoveze - 2 kašike
  • pavlaka - 200 ml
  • bejbi spanać - 300 g
  • parmezan - 2 kašike, narendan
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • so - 1 kašičica, krupna
  • so - 1 kašika, u ljuspama
  • biber - 1 kašičica
  • testenina - 500 g
  • PESTO ĐENOVEZE
  • sveži bosiljak - 2 šake
  • pinjole - 50 g
  • beli luk - 2 čena
  • parmezan - 2 kašike
  • maslinovo ulje - 3 - 4 kašike
  • košer so - pola kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

1. Spremanje pesta

Klasičan pesto se priprema u mermernom avanu, ali zbog nedostatka bosiljka istucala sam ih u drvenom, a nakon toga svi sastojci za pesto su samleveni u blenderu u krupnije mlevenu pastu. Čuva se u frižideru.

2. Pečurke se očiste vlažnim kuhinjskim ubrusom. Panjevi se odstrane samo u donjem delu. Pečurke se iseku na kriške. Zagreva se maslac na umerenoj temperaturi i pečurke se izdinstaju, dok ne promene boju, dodaje se sušeni paradajz isečen na četvrtine, posipa se spanaćem isečenim na krupno. Kuva se dok sastojci ne omekšaju. Sklanja se sa ringle i ostavlja sa strane.

3. Pileće grudi se seku po dijagonali na tanke kriške. Stavljaju se u isti tiganj sa malo maslinovog ulja da se zapečate sa obe strane dok ne dobiju zlatastu boju.

4. U istom tiganju u piletinu se dodaju pečurke i spanać, 2 kašike pesta, dodaju se ljuspe čilija, so i sveže mleveni biber, dodaje se i pavlaka. Ostavlja se na umerenoj ringli uz povremeno mešanje, dok se ne zgusne.

5. Testenina se skuva prema uputstvu. Procedi se i vruća se dodaje u tiganj sa pilećim mesom. Meša se 1 minut.

6. Servira se posuta parmezanom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: