Način pripreme
1. Spremanje pesta
Klasičan pesto se priprema u mermernom avanu, ali zbog nedostatka bosiljka istucala sam ih u drvenom, a nakon toga svi sastojci za pesto su samleveni u blenderu u krupnije mlevenu pastu. Čuva se u frižideru.
2. Pečurke se očiste vlažnim kuhinjskim ubrusom. Panjevi se odstrane samo u donjem delu. Pečurke se iseku na kriške. Zagreva se maslac na umerenoj temperaturi i pečurke se izdinstaju, dok ne promene boju, dodaje se sušeni paradajz isečen na četvrtine, posipa se spanaćem isečenim na krupno. Kuva se dok sastojci ne omekšaju. Sklanja se sa ringle i ostavlja sa strane.
3. Pileće grudi se seku po dijagonali na tanke kriške. Stavljaju se u isti tiganj sa malo maslinovog ulja da se zapečate sa obe strane dok ne dobiju zlatastu boju.
4. U istom tiganju u piletinu se dodaju pečurke i spanać, 2 kašike pesta, dodaju se ljuspe čilija, so i sveže mleveni biber, dodaje se i pavlaka. Ostavlja se na umerenoj ringli uz povremeno mešanje, dok se ne zgusne.
5. Testenina se skuva prema uputstvu. Procedi se i vruća se dodaje u tiganj sa pilećim mesom. Meša se 1 minut.
6. Servira se posuta parmezanom.