Kiseli kupus sa svinjetinom u rerni

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
21/12/2017
"Kiseli kupus sa svinjetinom ili svinjetina s kiselim kupusom? Kako god da ga krstite, da znate da je veoma ukusno "
Priprema15 min.
Kuvanje65 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano5 036
  • Pregledi tokom meseca25
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1 kg
  • kiseli kupus - 2 komada
  • biber
  • aleva paprika
  • ulje - dve trećine šolje
  • voda - 2 šolje
  • lovorov list - 2 - 3 lista
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se očisti i iseče na zalogaje. Glavice se operu, iseku i zajedno sa mesom stavljaju u hermetičku šerpu.

Začinjavaju se biberom i alevom paprikom, 2-3 lovorova lista i uljem. Dodaju se 2 šolje ulja i kuva se oko 45 minuta.

Nakon toga sve se sipa u posudu za pečenje i peče se oko 20 minuta (ili dok ne provri preostala voda) u prethodno zagrejanoj rerni na 250 stepeni.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar