Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Klasičan kiseo kupus sa svinjetinom

Klasičan kiseo kupus sa svinjetinom

Klasičan kiseo kupus sa svinjetinom
Fotografije: Iliana Dimova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Pripremite najlepšu svinjetinu sa kupusom za vikend. Proveren recept, neizostavno probajte!"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 glavica srednje veličine
  • svinjetina - 500 g
  • ulje - 1 šolja
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • aleva paprika - 6 - 7 zrna
  • lovorov list - 3 - 4 lista
* merne jedinice

Način pripreme

Sitno isecite kupus i stavite ga u odgovarajuću posudu. Dodajte isečene komadiće mesa i dodajte ga u kupus. Dodajte mast i dinstajte . Dodajte alevu papriku. Kad kupus omekša, dodajte jednu šolju tople vode.

Sve sipajte u pleh i pecite dok kupus i meso potpuno ne omekšaju.

Začinite biberom i lovorovim listom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anonimni
Anonimni
podvarak
25.03.2022 18:45
Anonimni
Anonimni
Ovo nije nikakav "klasičan" kiseli kupus nego (sitno sečeno, zapeč)
25.03.2022 18:43