Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Ispucali kolačići»Napukli kolači sa rumom i pomorandžom za goste

Napukli kolači sa rumom i pomorandžom za goste

Napukli kolači sa rumom i pomorandžom za goste
Fotografije: Teodora Meshterova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
30
"Prijatno uz moje napukle kolače sa rumom i pomorandžom! Uz ovu aromu u kući je pravi Božić"

Potrebni sastojci

  • tamna čokolada - 2 komada, 85% kakao
  • brašno - 200 g
  • kravlji maslac - 100 g
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 100 g plus za uvaljivanje
  • vanila - 1 ampula esencije
  • prašak za pecivo - 1 pakovanje
  • šećer u prahu - za uvaljivanje
  • so - prstohvat
  • pomorandža - 1 komad, kora
  • rum - 1 ampula esencije
* merne jedinice

Način pripreme

Čokoladu istopite zajedno sa maslacem i ostavite da se malo ohladi.

U posudi umutite jaja sa šećerom, dodajte vanilu i promešajte. Zatim dodajte prašak za pecivo, so i brašno.

Kada se čokolada ohladi, dodajte je u smesu.

Dobro promešati. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite u frižideru da odstoji 3-4 sata.

Pripremite pleh sa papirom za pečenje. Izvadite testo za napukle kolače i ostavite ga da odstoji nekoliko minuta.

Testo je malo kruto, ali ne brinite. Formirajte kuglice veličine manjeg oraha i uvaljajte ih prvo u granulirani šećer, a zatim u šećer u prahu.

Ređajte ih u pleh i pecite na 180 stepeni tačno 10 minuta.

Poslužite posipano sa još šećera u prahu.

Prijatno uz moje napukle kolače sa rumom i pomorandžom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: