Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Božićni mafini sa jabukom, orasima i cimetom

Božićni mafini sa jabukom, orasima i cimetom

Galya NikolovaGalya Nikolova
Kuvar
10430569
Božićni mafini sa jabukom, orasima i cimetom
Fotografije: Galya Nikolova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Servirajte mafine sa jabukama, orasima i cimetom svojim gostima i dočekajte Božić u svom domu"

Potrebni sastojci

  • jabuka - 1 šolja, narendana
  • brašno - 1 šolja
  • jaja - 2 komad
  • šećer - 1/2 šolje
  • ulje - 1/3 šolje
  • orasi - 1 šolja, mleveni
  • cimet - 1/2 kašičice
  • prašak za pecivo - 2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Izvadite jaja iz frižidera.

Prosejte brašno i prašak za pecivo i ostavite ih sa strane.

Operite, oljuštite i narendajte jabuku.

Umutite jaja sa šećerom i ulje i malo po malo uz neprestano mešanje mikserom dodajte brašno i cimet.

U testo za mafine dodajte orahe i narendane jabuke i promešajte, ali ovaj put ne mikserom već samo špatulom.

U svako gnezdo kalupa za mafine stavite po jednu papirnu korpicu za mafine i punite je prirpremljenom smesom. Imajte u vidu da ne treba da punite kalupe do vrha, već na tri četvrtine obima, jer će tokom pečenja mafini narasti i ako ste ih napunili do vrha preliće se i neće moći da se ispeku.

Pecite mafine sa jabukama i cimetom u prthodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: