Način pripreme
U posudi pomešajte jaje i šećer. Promešajte kašikom. Nakon toga dodajte kokosov maslac i med. Ponovo promešajte.
Dodajte i preostale sastojke bez brašna. Promešajte. Prosejte brašno i počnite da ga dodajete u smesu uz neprestano mešanje. Zamesite meko testo.
Od gotovog testa isecite delove kućice sledećih razmera -
- prednja i zadnja strana - 14 sa 11 cm
- dve strane - 10 sa 12 cm
- za krov - 10 sa 13 cm
Da bi vam bilo lakše možete iseći šablone od kartona i da ih stavite preko testa. Tako ćete lakše iseći delove kuće. Isećene delove prebacite u pleh, obložen papirom za peče. Poređajte na rastojanju jedan od drugog.
Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 5-7 minuta. Od preostalog testa možete napraviti dodatne ukrase za kuću ili medenjake. Kad budu gotove ostavite da se ohladi.
Kad se delovi ohlade pripremite smesu kojom ćete zalepiti kućicu. Šećer u prahu prosejte dva puta. Prvo u suvoj posudi mutite samo belance i nakon toga postepeno dodajte šećer u prahu malo po malo. Mutite na najnižoj brzini miksera. Kad smesa postane gusta i glatka znači da je gotova.
Smesu prebacite u kesu, isecite vrh na kesi. Ovom smesom polako mažite uglove kućice sa unutrašnje strane. Zidove kuće poduprite čašom, Sačekajte da se malo stegne i stavite krov.
Ostavite na nekoliko sati da se stegne i nakon toga ukrasite. Od fondana sam napravila prozore, vrata i pahuljice. Oni lepe za kućicu tako što unutrašnju stranu pokvasite sa malo vode.
Komentari