Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Ukusne pileće džigerice sa prazilukom i lukom

Ukusne pileće džigerice sa prazilukom i lukom

Ukusne pileće džigerice sa prazilukom i lukom
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Ne možemo da vam opišemo koliko je ukusno"

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 300 g
  • praziluk - 1 veliki struk
  • luk - 1 velika glavica
  • aleva paprika - 1 kašika
  • ulje - 150 ml
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Natopite džigerice u hladnoj vodi i ostavite ih oko 30 minuta da se ocede od krv. Isplaknite džigerice i osušite ih.

Očistite luk i praziluk i isecite ih na sitno. Zagrejte ulje, dodajte džigerice i povrće. Dodajte alevu papriku i biber.

Dinstajte dok džigerice ne promene boju i povrće ne omekša.

Prebacite sve u posudu za pečenje i zapecite u zagrejanoj rerni dok jelo ne ostane na masnoći. Začinite solju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: