Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Iznutrice»Meze»Svinjski jezik u rerni

Svinjski jezik u rerni

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2157k421
Svinjski jezik u rerni
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 4
31/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
2
"Serviramo sjajno meze po želji sa gnječenim belim lukom odozgo"

Potrebni sastojci

  • svinjski jezik - 500 g
  • maslinovo ulje - 20 ml
  • beli luk - 5 čenova
  • začin - za meso
  • so - po ukusu
  • mirođija - sveža
  • limun - 1 komad, sok
  • maslac - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo veoma dobro svinjski jezik pre nego što počnemo da ga spremamo.

Da bi lakše očistili jezik, natopimo ga jedan sat u hladnoj vodu, dodajući sok od jednog limuna, tako je jednostavnije da se očisti.

Nakon toga ostružemo nožem. Oljuštimo beli luk i pomoću prese za beli luk izgnječimo.

U posudici pomešamo so, deo belog luka i začine za meso zajedno sa maslacem.

Natrljamo jezik smesom i stavljamo u frižier. Ostavljamo tri sata da se marinira dobro.

Jezik uvijamo u foliju i stavljmao na papir za pečenje. Pečemo na temperaturi od 180 stepeni sat i po vremena.

Vadimo nakon što istekne vreme, sečemo na kolutove i poređamo u posudu.

Ponovo stavljamo svinjski jezik u rernu, da se zapeče, ali ne preterujemo da ne postane suv.

Serviramo sjajno meze po želji sa preostalim belim lukom odozgo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: