Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pita sa bešamel sosom

Pita sa bešamel sosom

Pita sa bešamel sosom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Samo je pogledajte koliko je sočna... a i skoro da osećamo aromu pečuraka i mesa"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje
  • mleveno meso - 250 g
  • pečurke - 300 g
  • ulje - 1 šolja
  • za sos
  • maslac - 50 g
  • brašno - 50 g
  • sveže mleko - 500 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Napravite Bešamel sos na sledeći način: istopite maslac u odgovarajućoj posudi, dodajte brašno i mešajte neprestano drvenom kašikom dok ne dobijete zlatastu boju. Dodajte postepeno 500 ml mlakog mleka uz neprestano mešanje dok se ne zgusne sos.

Propržite u odvojenoj posudu u masnoći pečurke i mleveno meso.

Podelite kore na po dve. Stavite nadev, pospite sosom.

Uvijte ih u rolnu i poređajte u podmazanu posudu za pečenje. Radite dok se ne potroše.

Ostavite sos, da prelijete pitu odozgo. Zapecite dok postane zlatasta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: