Pita sa bešamel sosom

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
25/12/2017
"Samo je pogledajte koliko je sočna... a i skoro da osećamo aromu pečuraka i mesa "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 000
  • Pregledi tokom meseca155
  • Pregledi tokom sedmice74
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Napravite Bešamel sos na sledeći način: istopite maslac u odgovarajućoj posudi, dodajte brašno i mešajte neprestano drvenom kašikom dok ne dobijete zlatastu boju. Dodajte postepeno 500 ml mlakog mleka uz neprestano mešanje dok se ne zgusne sos.

Propržite u odvojenoj posudu u masnoći pečurke i mleveno meso.

Podelite kore na po dve. Stavite nadev, pospite sosom.

Uvijte ih u rolnu i poređajte u podmazanu posudu za pečenje. Radite dok se ne potroše.

Ostavite sos, da prelijete pitu odozgo. Zapecite dok postane zlatasta.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar