Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Domaća lazanja sa Bešamel sosom

Domaća lazanja sa Bešamel sosom

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k4985k419
Domaća lazanja sa Bešamel sosom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
09/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
8
"Pravljenje domaće lazanje je malo teško, ali vas uveravamo da se ništa ne može porediti sa tim ukusom"

Potrebni sastojci

  • kore za lazanju - 1 pakovanje
  • sveže mleko - 1 l
  • braško - 5 kašika
  • paradajz - 4 kašike, koncentrat od paradajza
  • pavlaka - 200 g, kisela
  • so
  • mleveno meso - 250 g
  • gauda - 200 g, sir
  • paradajz - 2 komada
  • maslac - 120 g
  • ulje - 1 šoljica
  • biber - mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Napravite bešamel sos, tako što otopite maslac i postepeno dodajte 4 kašike brašna. Neprestano mešajte. U tankom mlazu dodajte mleko i mešajte dok se ne zgusne. Posolite i pobiberite.

Zagrejte ulje i prodinstajte mleveno meso. Dodajte koncentrat od paradajza sa 1 šoljom vode i ostavite da se malo prokrčka. Da sos bude gušći, rastvorite 1 kašiku brašna sa malo vode i dodajte sosu od paradajza.

Na dno tepsije, koja ima dno koje se ne lepi, sipajte deo Bešamel sosa, poređajte red kora, pa zatim red sosa od paradajza sa mlevenim mesom. Posipajte preko rendanu gaudu, dodajte pavlaku i tako ređajte dok vam ne ponestane kora.

Preko prelijte bešamel sosom i pecite dok ne dobije zlatnu boju. Pre nego što izvadite tepsiju iz rerne, poređajte nekoliko parčeta paradajza i narendajte sir.

Pecite dok se ne otopi. Isecite i poslužite jelo dok je toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: