Način pripreme
Napravite bešamel sos, tako što otopite maslac i postepeno dodajte 4 kašike brašna. Neprestano mešajte. U tankom mlazu dodajte mleko i mešajte dok se ne zgusne. Posolite i pobiberite.
Zagrejte ulje i prodinstajte mleveno meso. Dodajte koncentrat od paradajza sa 1 šoljom vode i ostavite da se malo prokrčka. Da sos bude gušći, rastvorite 1 kašiku brašna sa malo vode i dodajte sosu od paradajza.
Na dno tepsije, koja ima dno koje se ne lepi, sipajte deo Bešamel sosa, poređajte red kora, pa zatim red sosa od paradajza sa mlevenim mesom. Posipajte preko rendanu gaudu, dodajte pavlaku i tako ređajte dok vam ne ponestane kora.
Preko prelijte bešamel sosom i pecite dok ne dobije zlatnu boju. Pre nego što izvadite tepsiju iz rerne, poređajte nekoliko parčeta paradajza i narendajte sir.
Pecite dok se ne otopi. Isecite i poslužite jelo dok je toplo.