Posne krofne sa jabukom

25/12/2017
"Ukus i miris u koji ćete se zaljubiti od prvog zalogaja "
Priprema10 min.
Kuvanje12 min.
Ukupno22 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 241
  • Pregledi tokom meseca150
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • jabuke - 1 komad (oko 200 g)
  • brašno - 200 g
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • kokosovo mleko - 100 ml
  • sok od pomorandže - od 1/2 pomorandže
  • sok od limuna - od 1/2 limuna
  • šećer - 30 g
  • cimet - po ukusu
  • ulje - za prženje
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

1. Oljuštite i izrendajt jabuku. Iscedite sok od limuna i pomorandže preko, pospite šećerom i promešajte. Tako neće potamneti.

2. Stavite kokosovo mleko i počnite da dodajete brašno u delovima, prosejano sa praškom za pecivo i prstohvatom soli. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Ona treba da bude malo gušća od smese za kolač, zato ako je potrebno dodajte još brašna.

Ova količina je odokativna, zato što zavisi kolik je sočna jabuka, veličina pomorandže i kvalitet i marka brašna.

3. Ugrejte ulje na umernoj-jakoj vatri i uz pomoć dve kašike stavljate od smese u njega. Jednom uzimate, drugom vadite.

Ispržite krofne sa obe strane dok ne dobiju lepu boju i izvadite na ubrus da upije višak masti.

4. Čim se ohlade pospite šećerom u prahu i jedite sa zadovoljstvom.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti