Način pripreme
1. Oljuštite i izrendajt jabuku. Iscedite sok od limuna i pomorandže preko, pospite šećerom i promešajte. Tako neće potamneti.
2. Stavite kokosovo mleko i počnite da dodajete brašno u delovima, prosejano sa praškom za pecivo i prstohvatom soli. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Ona treba da bude malo gušća od smese za kolač, zato ako je potrebno dodajte još brašna.
Ova količina je odokativna, zato što zavisi kolik je sočna jabuka, veličina pomorandže i kvalitet i marka brašna.
3. Ugrejte ulje na umernoj-jakoj vatri i uz pomoć dve kašike stavljate od smese u njega. Jednom uzimate, drugom vadite.
Ispržite krofne sa obe strane dok ne dobiju lepu boju i izvadite na ubrus da upije višak masti.
4. Čim se ohlade pospite šećerom u prahu i jedite sa zadovoljstvom.