Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Kačamak»Rodopski sindirmo (kačamak)

Rodopski sindirmo (kačamak)

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141122k141
Rodopski sindirmo (kačamak)
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 3
02/08/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Da li i vama zvuči kao mistična poslastica iz bakine kuhinje"

Potrebni sastojci

  • brašno - 60 g, belo
  • griz - 80 g kukuruzni, za kačamak
  • voda - 1 šolja
  • maslac - 100 g
  • ovčiji sir - 130
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite vodu u šerpu i zagrejte je do ključanja. Smanjite vatru na slabu i dodajte maslac i sir.

Ako možete, koristite ovčiji maslac. Dobro promešajte i ostavite da se istopi.

Kada je gotovo, malo po malo dodajte smesu kukuruznog griza i belog brašna i neprestano mešajte dok se cela količina ne sipa u šerpu.

Mešajte dok ne dobijete nešto poput kuvanog testa (testo za eklere) i dok ne počne da se odvaja od zidova šerpe.

Kuvajte još oko 4-5 minuta ili dok maslac ne počne da se odvaja (pojavljuje se sjaj) na kačamaku.

Rodopski sindirmo poslužite topao sa mrvljenim sirom na vrhu ili kao prilog uz glavno jelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: