Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Janija»Janija sa kokoškom i lukom u rerni

Janija sa kokoškom i lukom u rerni

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k4985k418
Janija sa kokoškom i lukom u rerni
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 4
26/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Sjajna janija, kako su je pravili nekada na selu"

Potrebni sastojci

  • kokoška - 500 g
  • luk - 500 g
  • praziluk - 1 struk
  • paradajz - 2 komada, srednje veliki
  • ulje - 1 šolja
  • bujon - do kokoške
  • aleva paprika - 1 kašika
  • biber
  • so
  • brašno - 2 kašike
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Meso do kokoške prethodno skuvajte (koristim ekspres lonac jer kokoška teže vri), dok ne počne da se odvaja od kostiju. Oljuštite luk i praziluk i isecite ih na sitno.

Stavite ih u odogovarajuću posudu za pečenje. Dodajte ulje i zapecite u zagrejanoj rerni dok luk ne potamni i dok ne omekša. Ako je potrebno promešajte.

Dodajte alevu papriku i narendan paradajz. Stavite meso. Nalijte bujon dok ne prekrije meso. Začinite solju i biberom.

Pecite dok jelo ne ostane na masnoći. Malo pre nego što je gotovo rastvorite brašno sa vodom dok se ne dobije gusta kaša. Dodajte je u jelo da bi se zgusnulo.

Garnirajte peršunom pre serviranja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: