Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Janija»Janija sa lukom sa ćuftama

Janija sa lukom sa ćuftama

Maria GeorgievaMaria Georgieva
Šegrt
198158
Janija sa lukom sa ćuftama
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Nije uvek obavezno da pripremate neko komplikovano jelo da biste jeli ukusno. Ponekad su bakini recepti najukusniji"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 750 g
  • pirinač - 1 1/1 šolje
  • luk - 10 - 15 glavica
  • ulje
  • aleva paprika - 1 - 2 supene kašike
  • so
  • biber
  • paradajz
  • vegeta - 1 - 2 supene kašike, 10 povrća
  • brašno - 5 - 6 supenih kašika
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo luk na polumesec. Pomešamo mleveno meso sa očišećnim i opranim pirinčem i biberom.

Oblikujemo ćuftice od smese veličine male glavice luka, topimo ruke u sriće i vodu.

U šerpu stavljamo ulje i 1 šolju vode da se ugreje i sipamo luk da se dinsta sa malo soli.

Dodajemo 1-2 supene kašike brašna, promešamo i dodajemo alevu papriku. Prelivamo vodom.

Kad provri stavljamo ćuftice, uvaljane u brašno. Vri dok se pirinač ne skuva i dodajemo paradajz.

Stavljamo začine 10 povrća, posolimo po ukusu i pobiberimo.

Pomešamo sa brašnom i dodajemo u janiju da se zgusne. Dodajemo peršun - 5 minuta i skidamo sa vatre.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: