Način pripreme
Seoska janija sa lukom i krompirom, koju ćete servirati sa ukusnim seoskim hlebom.
Oljuštite luk i isecite na polumesec. Dinstajte u šerpi sa ugrejanim uljem. Dodajte očišćenu i isečenu šargarepu.
Kuvajte, mešajte periodično dok krompir ne omekša. Oljuštite, isecite krompir krupnije na komade srednje veličine i dodajte u šerpu.
Ostavite da se kuvaju kratko, nakon toga dodajte alevu papriku, lovorov list, piment, so, čubar i brašno.
Nakon kratkog mešanja dodajte paradajz, a nakon toga sipajte mlaku vodu, koliko da pokrije sastojke. Za one koji vole pikantnija jela možete stavite celu ljutu papriku u janiju od luka.
Kuvajte janiju od luka na umerenoj temperaturi, mešajte periodično dok se krompir ne skuva. Za više ukusa možete začiniti mlevenim biberom ovo posno jelo.