Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Janija»Seoska janija sa lukom i krompirom

Seoska janija sa lukom i krompirom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8162713k269
Seoska janija sa lukom i krompirom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
18/01/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
5
"Seoska janija sa lukom i krompirom, koju ćete servirati sa ukusnim seoskim hlebom."

Potrebni sastojci

  • luk - 6 - 7 glavica
  • ulje - 30 ml
  • šargarepa - 1 komad
  • paprike - 1 crvena, suva
  • krompir - 4 - 5 komada
  • aleva paprika - 1/2 supene kašike
  • lovorov list - 2 komada
  • piment - 2 - 3 zrna
  • čubar - 1 supena kašika
  • so
  • kukuruzno brašno - 2 supene kašike
  • paradajz - 1 šolja, iz konzerve
* merne jedinice

Način pripreme

Seoska janija sa lukom i krompirom, koju ćete servirati sa ukusnim seoskim hlebom.

Oljuštite luk i isecite na polumesec. Dinstajte u šerpi sa ugrejanim uljem. Dodajte očišćenu i isečenu šargarepu.

Kuvajte, mešajte periodično dok krompir ne omekša. Oljuštite, isecite krompir krupnije na komade srednje veličine i dodajte u šerpu.

Ostavite da se kuvaju kratko, nakon toga dodajte alevu papriku, lovorov list, piment, so, čubar i brašno.

Nakon kratkog mešanja dodajte paradajz, a nakon toga sipajte mlaku vodu, koliko da pokrije sastojke. Za one koji vole pikantnija jela možete stavite celu ljutu papriku u janiju od luka.

Kuvajte janiju od luka na umerenoj temperaturi, mešajte periodično dok se krompir ne skuva. Za više ukusa možete začiniti mlevenim biberom ovo posno jelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: