Neodoljiva voćna pita s višnjama

28/12/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4219
"Obožavamo Slatku pitu, ali ova prevazilazi sve što smo do sada probali "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 703
  • Pregledi tokom meseca54
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 10 komada, makedonske kore
  • višnje - 500 - 600 g
  • šećer - 150 g + za posipanje
  • maslac - 125 g
  • šećer u prahu - za posipanje
  • prezle - 2 - 3 kašike, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite višnje od koštica. Pospite ih šećerom i ostavite oko 30 minuta da puste sok.

Istopite maslac. Rasporedite kore. Namažite svaku koru maslacem, pospite prezlama i poređajte s jednog kraja red višanja.

Pospite šećerom. Savijte dva kraja ka unutrašnjosti i uvijte u rolnu. Poređajte u odgovarajuću posudu za pečenje, sa dnom koje se ne lepi, namazanu maslacem.

Ispecite u zagrejanoj umerenoj rerni dok ne dobiju zlatastu boju. Prelijte voćnu još toplu pitu sokom koji je ostao od višanja. Pospite šećerom u prahu i ohladite.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti