Neodoljiva voćna pita s višnjama

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
28/12/2017
"Obožavamo Slatku pitu, ali ova prevazilazi sve što smo do sada probali "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 832
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 10 komada, makedonske kore
  • višnje - 500 - 600 g
  • šećer - 150 g + za posipanje
  • maslac - 125 g
  • šećer u prahu - za posipanje
  • prezle - 2 - 3 kašike, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite višnje od koštica. Pospite ih šećerom i ostavite oko 30 minuta da puste sok.

Istopite maslac. Rasporedite kore. Namažite svaku koru maslacem, pospite prezlama i poređajte s jednog kraja red višanja.

Pospite šećerom. Savijte dva kraja ka unutrašnjosti i uvijte u rolnu. Poređajte u odgovarajuću posudu za pečenje, sa dnom koje se ne lepi, namazanu maslacem.

Ispecite u zagrejanoj umerenoj rerni dok ne dobiju zlatastu boju. Prelijte voćnu još toplu pitu sokom koji je ostao od višanja. Pospite šećerom u prahu i ohladite.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar