Moja voćna pita

IlariaIlaria
Šef kuhinje
44112531
Moja voćna pita1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
10
"Kada jedna voćna pita liči na umetničko delo, definitivno nam je žao da je rasečemo!"

Potrebni sastojci

  • za kore
  • jaja - 6 komada
  • šećer - 8 supenih kašika
  • brašno - 8 supenih kašika
  • za sirup
  • šećer - 1 šolja
  • voda - 1 šolja
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • za krem
  • kukuruzni skrob - 3 supene kašike
  • jaja - 1 komad
  • sveže mleko - 1 l
  • šećer - 5 supenih kašika
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • želatin - 1 supena kašika
  • pavlaka - 200 ml, slatka, ohlađena
  • za voće
  • ananas - 200 g, naseckan
  • jagode - 200 g, krupne
  • grožđe - 200 g, bez semenki
  • kivi - 200 g
  • pomorandže - 1 komad
  • nektarine - 1, 2 komada
  • za želiranje
  • želatin - 1 supena kašika
  • šećer - 2 supene kašike
  • voda - 1/2 šolje
  • limunov sok - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja i šećer u vazdušast krem, dodajte prosejano brašno i pažljivo mešajte dok se ne homogenizuje. Smesu sipajte u kalup sa papirom za pečenje i stavite da se peče u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok čačkalica ne bude suva. Ohlađenu koru pažljivo podelite na 3 dela. Stavite vodu i šećer da uzaviru 5 minuta za šećerni sirup. Sklonite i izmešajte vanilin šećer.

Za krem umutite jaje sa skrobom i 2, 3 supene kašike hladnog mleka. Ostalo mleko stavite da uzavri sa šećerom. Dodajte jaje sa skrobom uz neprestano mućenje i kada se krem zgusti, skinite ga sa ringle. Dodajte želatin natopljen sa malo vode i nabubreo kog ste kratko istopili na ringli. Mešajte dok se ne rastvori i ostavite krem da se ohladi.S bremena na vreme ga mešajte. Čim se ohladi, pažljivo ga pomešajte sa pavlakom umućenom u sneg.

Poćnite da ređate voćnu pitu. Stavite jednu koru, naprskajte je sirupom, namažite 1/3 krema i tako do kraja. Kada zalijete poslednju koru, svuda namažite voćnu pitu sa kremom. Ceo voćni kolač se premazuje ostalim kremom. Stavite ga u frižider na sat vremena.

Za želiranje voća namočite želatin u 2-3 supene kašike vode da nabubri. Stavite vodu sa šećerom da uzavri sa limunovim sokom. Skinite sa ringlom i mešajte sa želatinom dok se ne rastvori. Posudu stavite u drugu posudu sa hladnom vodom i ledom. Mešajte dok se želatin ne ohladi.

Poređajte naseckano voće na voćnu tortu aranžirajući po vašem ukusu. Pomoću četke pažljivo rasporedite ceo želatin po voću.

Moju voćnu pitu stavite u frižider na barem nekoliko sati pre nego što poslužite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: