Način pripreme
Umutite jaja i šećer u vazdušast krem, dodajte prosejano brašno i pažljivo mešajte dok se ne homogenizuje. Smesu sipajte u kalup sa papirom za pečenje i stavite da se peče u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok čačkalica ne bude suva. Ohlađenu koru pažljivo podelite na 3 dela. Stavite vodu i šećer da uzaviru 5 minuta za šećerni sirup. Sklonite i izmešajte vanilin šećer.
Za krem umutite jaje sa skrobom i 2, 3 supene kašike hladnog mleka. Ostalo mleko stavite da uzavri sa šećerom. Dodajte jaje sa skrobom uz neprestano mućenje i kada se krem zgusti, skinite ga sa ringle. Dodajte želatin natopljen sa malo vode i nabubreo kog ste kratko istopili na ringli. Mešajte dok se ne rastvori i ostavite krem da se ohladi.S bremena na vreme ga mešajte. Čim se ohladi, pažljivo ga pomešajte sa pavlakom umućenom u sneg.
Poćnite da ređate voćnu pitu. Stavite jednu koru, naprskajte je sirupom, namažite 1/3 krema i tako do kraja. Kada zalijete poslednju koru, svuda namažite voćnu pitu sa kremom. Ceo voćni kolač se premazuje ostalim kremom. Stavite ga u frižider na sat vremena.
Za želiranje voća namočite želatin u 2-3 supene kašike vode da nabubri. Stavite vodu sa šećerom da uzavri sa limunovim sokom. Skinite sa ringlom i mešajte sa želatinom dok se ne rastvori. Posudu stavite u drugu posudu sa hladnom vodom i ledom. Mešajte dok se želatin ne ohladi.
Poređajte naseckano voće na voćnu tortu aranžirajući po vašem ukusu. Pomoću četke pažljivo rasporedite ceo želatin po voću.
Moju voćnu pitu stavite u frižider na barem nekoliko sati pre nego što poslužite.