Pita Penjurlija

Otkrij 24 recepta iz naših kolekcija za: Pita Penjurlija
PenjurlijaPenjurlijaNakon što izvadimo penjurliju iz rerne, ostavljamo da se ohladi na rešetku. Možete jesti penjurliju mlaku, raskošna je! Prijatno!...
Ovčarska penjurlijaOvčarska penjurlijaOd prosejanog brašna, mleka sa sodom i preostalim sastojcima za penjurliju zamesimo glatko i meko testo....
Penjurlija PufnaPenjurlija PufnaGotovu penjurliju namažite preostalom mašću. Prijatno!...
Balkanska penjurlijaBalkanska penjurlijaPre nego što ostavimo balkansku penjurliju da ponovo naraste, nožem je sečemo na 8 jednakih trouglova....
Mlekadžijska penjurlijaMlekadžijska penjurlijaNakon što je ispečena i gotova, penjurlija se još dok je još vruća premaže komadom maslaca....
Penjurlija DušicaPenjurlija DušicaUmutite treće jaje i premažite penjurliju odozgo. Pospite susamom i stavite pleh u ugrejanu rernu....
Usukana penjurlijaUsukana penjurlijaOstaviti penjurliju da naraste u nauljenoj tavi, pa namazati žumancem. Peći penjurliju na 180 stepeni....
Carska penjurlijaCarska penjurlijaIzvadite pečenu penjurliju i ostavite da se ohladi na metalnoj rešetki....
Mešana penjurlijaMešana penjurlijaSastojci se dodaju po redu koji je napisan. Meša se drvenom kašikom. Treba da se dobije gusta, homogena smesa. Smesa se sipa u namazan i brašnom...
Bakina penjurlijaBakina penjurlijaKvasac se rastvara u vodi sa 1-2 supene kašike brašna i malo šećera. Kad nadođe, dodaje se u bršano zajedno sa jajima, po 1 supena kašika soli i šećera...
Vučija penjurlijaVučija penjurlijaZamesi se srednje meko testo. Mesi se namazanim rukama. Testo se pokriva krpom i ostavlja na toplom da nadođe. Luk se izdinsta u ulju, dodaje se...

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: