Pita Penjurlija

Otkrij 24 recepta iz naših kolekcija za: Pita Penjurlija
PenjurlijaPenjurlijaNakon što izvadimo penjurliju iz rerne, ostavljamo da se ohladi na rešetku. Možete jesti penjurliju mlaku, raskošna je! Prijatno!...
Balkanska penjurlijaBalkanska penjurlijaPre nego što ostavimo balkansku penjurliju da ponovo naraste, nožem je sečemo na 8 jednakih trouglova....
Ovčarska penjurlijaOvčarska penjurlijaOd prosejanog brašna, mleka sa sodom i preostalim sastojcima za penjurliju zamesimo glatko i meko testo....
Mlekadžijska penjurlijaMlekadžijska penjurlijaNakon što je ispečena i gotova, penjurlija se još dok je još vruća premaže komadom maslaca....
Penjurlija DušicaPenjurlija DušicaUmutite treće jaje i premažite penjurliju odozgo. Pospite susamom i stavite pleh u ugrejanu rernu....
Penjurlija HrizantemaPenjurlija HrizantemaU činiju se sipa mleko, dodaje se kvasac, šećer i malo brašna. Ostavlja se 30 minuta da nadođe. Brašno se proseva i zajedno sa kvascem i ostalim sastojcima...
Kombinovana penjurlijaKombinovana penjurlijaPre nego što izvadite penjurliju namažite je ovom smesom....
Penjurlija PufnaPenjurlija PufnaGotovu penjurliju namažite preostalom mašću. Prijatno!...
Vučija penjurlijaVučija penjurlijaZamesi se srednje meko testo. Mesi se namazanim rukama. Testo se pokriva krpom i ostavlja na toplom da nadođe. Luk se izdinsta u ulju, dodaje se...
Jednostavna penjurlijaJednostavna penjurlijaPeći u toploj rerni oko 20-30 minuta ili dok penjurlija ne bude gotova....
Slojevita penjurlijaSlojevita penjurlijaAktivirati kvasac sa šećerom i delom svežeg mleka. Nakon što se aktivira, dodati preostalo sveže mleko, jaje, belance i 1/3 masnoće. Nakon što...

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: