Bonapeti.rs»Odabrane Kolekcije»Pita Penjurlija
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
![Penjurlija sa prazilukom](https://gradcontent.com/lib/250x250/tutamnik-praz.webp)
Nakon što penjurlija sa prazilukom bude gotova, posipamo sa malo vode i pokrivamo novinama i krpom 5 minuta. Penjurliju serviramo toplu....
![Penjurlija sa sirom](https://gradcontent.com/lib/250x250/tutmanik-palnen3.webp)
Prosejemo brašno u koje dodajemo so. Kvasac rastvaramo u hladnom svežem mleku, šećeru i dve kašike brašna. Pravimo udubljenje u koje sipamo nakisli...
![Penjurlija sa mesom](https://gradcontent.com/lib/250x250/tutmanikmeso.webp)
Pripremamo nadev, tako što u vrelom ulju ispržimo luk iseckan na sitno. Dodamo mu mleveno meso, a posle biber, brašno i ako je neophodno so po ukusu...
![Brza penjurlija sa semenkama](https://gradcontent.com/lib/250x250/tutmaniksemena1.webp)
Dok je još vruća, penjurlija sa semenkama se maže grudvom maslace za aromu i sjaj....
![Penjurlija iz mini pekare](https://gradcontent.com/lib/250x250/tutmanik-hlebopekarna-burmi.webp)
Kada je testo za penjurliju naraslo, razvija se u pravougaonik ili elipsu. Kora se premazuje maslacem i posipa izmrvljenim sirom....
![Penjurlija sa svežim mlekom](https://gradcontent.com/lib/250x250/tutmanik-joana.webp)
Penjurlija se peče u zagrejanoj jakoj rerni dok ne porumeni.
Penjurlija sa svežim mlekom je gotova....
Rejting
3
Ukupno glasalo: 2
50
40
32
20
10
Oceni: