Bonapeti.rs»Odabrane Kolekcije»Pita Penjurlija
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Nakon što penjurlija sa prazilukom bude gotova, posipamo sa malo vode i pokrivamo novinama i krpom 5 minuta. Penjurliju serviramo toplu....

Pripremamo nadev, tako što u vrelom ulju ispržimo luk iseckan na sitno. Dodamo mu mleveno meso, a posle biber, brašno i ako je neophodno so po ukusu...

Prosejemo brašno u koje dodajemo so. Kvasac rastvaramo u hladnom svežem mleku, šećeru i dve kašike brašna. Pravimo udubljenje u koje sipamo nakisli...

Dok je još vruća, penjurlija sa semenkama se maže grudvom maslace za aromu i sjaj....

Kada je testo za penjurliju naraslo, razvija se u pravougaonik ili elipsu. Kora se premazuje maslacem i posipa izmrvljenim sirom....

Penjurlija se peče u zagrejanoj jakoj rerni dok ne porumeni.
Penjurlija sa svežim mlekom je gotova....

Pečemo mekanu penjurliju u ugrejanoj rerni na 160 stepeni dok ne bude gotova.
Dok je još topla namažemo masalcem mešanu penjurliju sa kvascem....
Rejting
3
Ukupno glasalo: 2
50
40
32
20
10
Oceni: