Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Korpice»Korpice od mesa sa slaninom

Korpice od mesa sa slaninom

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5085k442
Korpice od mesa sa slaninom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
29/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
10
"Bogate korpice sa mlevenim mesom, idealno predjelo"

Potrebni sastojci

  • za korpice
  • mleveno meso - 500 g
  • jaja - 1 komad
  • prezle - 2 supene kašike
  • biber - mleveni
  • čubar
  • luk - 1 glavica, mala
  • slanina - 7 - 8 trakica, slajs
  • maslac - za premazivanje
  • za nadev
  • luk - 2 glavice, srednji
  • grašak - iz konzerve
  • ljutenica
  • ulje - 3 supene kašike
  • za prilog
  • krompir pire
  • biber - u zrnu
  • zelena salata - 2 komada
  • krastavci - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Potopite prezle u vodu. Stavite mleveno meso u posudu, dodajte prezle, začine, sitno iseckanu glavicu luka i razbijte jaje. Sve pomešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Gotovo mleveno meso ostavite na oko 20 minuta u frižideru. Namažite ivice vatrostalnIih čaša maslacem. Oblepire ivice čaša tankim slojem mlevenog mesa. Mleveno meso pokrijte trakicama slanine.

Poređajte čaše u pleh, obložen papirom za pečenje. Pecite u ugrejanoj rerni dok ne bude gotovo.

Izvadite pleh iz rerne i ostavite gnezda na kratko da se ohlade. Skinite čaše pažljivo. Oljuštite preostali luk i isecite ga na trakice.

Dinstajte ga u ulju dok ne omekša. Izvadite ga iz tiganja. U istom tiganju na kratko izdinstajte i grašak.

Napunite gnezda sa po kašikom luka, odozgo grašak, ljutenica i ukrasite ružicom od pirea. Preko ružice stavite po jedno zrno bibera. Servirajte na zelenoj salati sa krastavcima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: