Način pripreme
Potopite prezle u vodu. Stavite mleveno meso u posudu, dodajte prezle, začine, sitno iseckanu glavicu luka i razbijte jaje. Sve pomešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
Gotovo mleveno meso ostavite na oko 20 minuta u frižideru. Namažite ivice vatrostalnIih čaša maslacem. Oblepire ivice čaša tankim slojem mlevenog mesa. Mleveno meso pokrijte trakicama slanine.
Poređajte čaše u pleh, obložen papirom za pečenje. Pecite u ugrejanoj rerni dok ne bude gotovo.
Izvadite pleh iz rerne i ostavite gnezda na kratko da se ohlade. Skinite čaše pažljivo. Oljuštite preostali luk i isecite ga na trakice.
Dinstajte ga u ulju dok ne omekša. Izvadite ga iz tiganja. U istom tiganju na kratko izdinstajte i grašak.
Napunite gnezda sa po kašikom luka, odozgo grašak, ljutenica i ukrasite ružicom od pirea. Preko ružice stavite po jedno zrno bibera. Servirajte na zelenoj salati sa krastavcima.