Način pripreme
Isecite opranu i neoljuštenu tikvicu na veoma sitno. Zagrejte malo masnoće i stavite je. Mešajt često dok ne omekša.
Prebacite je u posudu i kad se blago ohladi dodajte jaja, umućena sa sirom. Stavite malo iseckane mirođije, prstohvat soli i promešajte. U drugoj posudi začinite mleveno meso solju i biberom.
Pomoću uske čaše isecite krugove od hleba veličine kao dno kalupa. Ja sam koristila 12 aluminijumskih kalupa za mafine, a u njih sam stavila i papir.
Stavite hleb u njih i pritiskanjem izgurajte malo i po zidovima. Odozgo stavite mleveno meso po dnu i zidovima, da se dobije nešto poput korpice. Napunite smesom od tikvica i stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni.
Narendajte kačkavalj i pomešajte ga s iseckanim peršunom. Čim korpice dobiju prijatnu preplanulost izvadite ih i stavite kačkavalj na svaku.
Vratite u rernu dok se ne zapeče. Izvadite kalupe iz rerne, sačekajte jedan minut i sklonite papir.
Ja sam servirala sa sosom od belog luka!