Korpice od mlevenog mesa s nadevom od tikvica

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79803
05/06/2017
"Ove korpice su toliko ukusne da smo čak zaboravili da sipamo po jedno pivo "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 210
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite opranu i neoljuštenu tikvicu na veoma sitno. Zagrejte malo masnoće i stavite je. Mešajt često dok ne omekša.

Prebacite je u posudu i kad se blago ohladi dodajte jaja, umućena sa sirom. Stavite malo iseckane mirođije, prstohvat soli i promešajte. U drugoj posudi začinite mleveno meso solju i biberom.

Pomoću uske čaše isecite krugove od hleba veličine kao dno kalupa. Ja sam koristila 12 aluminijumskih kalupa za mafine, a u njih sam stavila i papir.

Stavite hleb u njih i pritiskanjem izgurajte malo i po zidovima. Odozgo stavite mleveno meso po dnu i zidovima, da se dobije nešto poput korpice. Napunite smesom od tikvica i stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni.

Narendajte kačkavalj i pomešajte ga s iseckanim peršunom. Čim korpice dobiju prijatnu preplanulost izvadite ih i stavite kačkavalj na svaku.

Vratite u rernu dok se ne zapeče. Izvadite kalupe iz rerne, sačekajte jedan minut i sklonite papir.

Ja sam servirala sa sosom od belog luka!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar