Božićni kantučini

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Božićni kantučini
Fotografije: Diana Kostova
4 / 7sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
10
"Koliko god da ste bili neposlušni tokom godine, Deda Mraz neće odoleti ovim katučinima kada bude došao"

Potrebni sastojci

  • brašno - 2 šolje
  • prašak za pecivo - 2 kašičice
  • šećer - 1 šolja
  • so - 1/2 kašičice
  • vanila - 1 kesica
  • maslac - 1/4 šolje, mekan
  • jaja - 2 komada
  • suvo voće - 1 šolja (kajsije, brusnice, suve šljive)
  • lešnici - 1/2 šolje
  • bademi - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajućoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, šećer i so. Dodajte mekani kravlji maslac i sve promešajte rukama, dok se ne dobiju krupne mrvice. Dodajte jedno po jedno jaje da se lepo pomešaju sa ostalim sastojcima, koristite mikser na niskoj brzini.

Suvo voće sitno isecite i dodajte u posudu. Lešnike krupno isecite. Bademe potopite ili poparite u vreloj vodi 5 minuta da može lakše da se skine tvdi deo. Možete pretohdno pripremiti, pre nego što počnete da mešate sastojke.

Oljuštene bademe stavite cele u testo. Testo lepo zamesite tako da se suvo voće i orašasti plodovi ravnomerno rasporede.

Podelite na dva ili tri jednaka dela, koje oblikujete kao baget. Stavite ih u pleh, obložen papirom za pečenje. Kantučine pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta ili dok ne porumene.

Izvadite za 10 minuta. Nakon toga isecite po dijagonali na kriške i ponovo stavite u pleh sa isečenim delom na gore. Pecite još deset minuta.

Kad se dobro ohlade možete ih staviti u tegle ili dobro zatvorenu metalnu kutiju i tako čuvati dve nedelje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: