Način pripreme
Rerna 170 stepeni.
Ravan pleh, obložen papirom za pečenje.
Radi se mikserom.
Suvo voće sitno iseckajte. U posudi pomešajte mlaku kafu, jaje, mleko i vanilu. Mešajte žicom.
U posudi miksera pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu, so i sve suve sastojke. Postepeno dodajte tečnu smesu i mutite na srednjoj brzini miksera.
Dodajte suvo voće i ponovo mutite na niskoj brzini dok ne dobijete grubo testo, koje se mnogo lepi, ali nemojte dodavati više brašna nego što je navedeno u receptu.
Izvadite testo na brašnom posudu radnu površinu, pokrijte i odozgo. Podelite na dva jednaka dela i svaki oblikujte na rolat, dužine oko 20-25 cm i širine oko 5-7 cm. Gotove rolate stavite u pleh, sa rastojanjem između njih oko 7-10 cm.
Pecite na 170 stepeni oko 35 minuta.
Izvadite iz rerne, ostavite da se ohlade 10 minuta i izvadite na rešetku.
Kad se dovoljno ohlade, isecite ih po dijagonali na kriške, reckastim nožem, oko 1-1.5 cm debljine.
Gotove isečene komade stavite ravno u pleh i ponovo stavite u rernu na 170 stepeni oko 5-7 minuta. Nakon toga ih izvadite i brzo okrenite na drugu stranu i ponovo pecite isto toliko vremena, treba da dobijete hrskave suve dvopeke i da imaju sitne šupljine.
Potpuno ohlađene kantučine čuvajte u zatvorenoj tegli. Imaju dug rok trajanja. Suvo voće je po izboru, možete koristiti bilo kakvo suvo voće.