Slani čizkejkovi

Slani čizkejkovi
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Toliko ukusni i lepi, da će vam skoro biti žao da ih probate ... skoro"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 2 komada
  • masline - 2 - 3 komada, crne, bez koštica
  • paradajz - 500 g, ceo iz konzerve
  • sok od paradajza - 100 ml iz konzerve
  • sir - 400 g, feta
  • krem sir - 200 g
  • paprika - 4 komada, pečene
  • beli luk - 2 čena
  • bosiljak
  • maslinovo ulje
  • biber - 1 - 2 prstohvata
  • želatin - 4 lista
* merne jedinice

Način pripreme

Sveži pajadaz isecite na krugove i zajedno sa sitno isečenim pečenim paprikama stavite na ubrus.

Oljuštite paradajz iz konzerve i isecite ih sitni. Stavite ih u malo masti da se prže, dok ne ispari voda. Na kraju dodajte izrendane čenove belog luka.

Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi. U posudu stavite sireve, biber, hladan paradajz sos i ispasirajte. Dodajte 2 lista isečenog bosiljka i promešajte.

Želatin pripremite prema upustvu na pakovanju. rastvorite ga u paradajz sosu. Rastvoreni želatin dodajte u smesu i promešajte.

U unutrašnjost posude stavite streč foliju. Po ivicama i dnu poređajte kriške paradajza i isečene krugove masline.

Sipajte smesu i odozgo pokrijte isečenim paprikama, malo pritisnite.

Stavite u frižider na 5 sati i posle okrenite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: