Kolač sa pavlakom

Kolač sa pavlakom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Volimo kada posle podne obećava da će biti u društvu apetitnog kolača sa pavlakom"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • šećer - 1 šolja
  • ulje - 3 supene kašike
  • sveže mleko - 150 ml
  • brašno - 1.5 šolje
  • prašak za pecivo - 2 kašičice
  • kakao - 1 supena kašika
  • krem
  • kisela pavlaka - 250 g
  • tečna čokolada - 100 g
  • šećer u prahu - 2 supene kašike
  • preliv
  • šećer - 100 g
  • voda - 100 ml
  • liker - 3 supene kašike
  • čokoladne dražeje - 10 komada
  • čokoladne mrvice - 1 paket
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi umutite jaja sa šećerom dok ne pobele. Dodajte ulje, sveže mleko, brašno i prašak za pecivo, promešajte da se dobije smesa za kolač. Odvojite 1 šolju i pomešajte sa kakaom - to je za šaru.

U pleh prečnika 26-28 cm, obložen papirom za pečenje sipajte pola bele smese, odozgo kašikom rasporedite braon smesu i pokrijte preostalom belom smesom.

Koru pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni, proverite čačkalicom za zube, treba da izađe suva.

Pomešajte vodu, šećer i liker. Koru isecite na dva dela, stavite sirup uz pomoć četke.

Viljuškom umutite kiselu pavlaku, tečnu čokoladu i 2 supene kašike šećera u prahu. Umutite na krem i polovinu premažite između dve mkore, a preostali deo odozgo.

Viljuškom napravite talase i pospite čokoladnim mrvicama i dražejima. Ostavite na hladnom na jednu noć i servirajte drugog dana, da se krem stegne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: