Način pripreme
U posudi umutite jaja sa šećerom dok ne pobele. Dodajte ulje, sveže mleko, brašno i prašak za pecivo, promešajte da se dobije smesa za kolač. Odvojite 1 šolju i pomešajte sa kakaom - to je za šaru.
U pleh prečnika 26-28 cm, obložen papirom za pečenje sipajte pola bele smese, odozgo kašikom rasporedite braon smesu i pokrijte preostalom belom smesom.
Koru pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni, proverite čačkalicom za zube, treba da izađe suva.
Pomešajte vodu, šećer i liker. Koru isecite na dva dela, stavite sirup uz pomoć četke.
Viljuškom umutite kiselu pavlaku, tečnu čokoladu i 2 supene kašike šećera u prahu. Umutite na krem i polovinu premažite između dve mkore, a preostali deo odozgo.
Viljuškom napravite talase i pospite čokoladnim mrvicama i dražejima. Ostavite na hladnom na jednu noć i servirajte drugog dana, da se krem stegne.