Način pripreme
Proejte brašno u posudu, dodajte skrob, žumanca, šećer, sok od pomorandže - 2 supene kašike, sitno izrendanu koru od pomorandže i prethodno iseckan mekani maslac.
Zamesite meko i glatko testo. Uvijte testo u streč foliju i ostavite u frižider na 20 minuta. Hladno testo podelite na 3 dela.
Od svakog dlanovima oblikujte fitilj debljine 1 cm, isecite fitilje na komade dužine 3 cm. Svako parče oblikujte u potkovicu, krajeve istanjite.
Oblikovane slatkiše poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 10-12 minuta (dok ne dobiju zlatnu boju).
Izvadite pleh i ostavite keksiće da se ohlade, poređajte ih na tanjir ili čuvajte u kutiji, prethodno ih pospite šećerom u prahu, pomešanom sa vanilom.
Veoma aromatični i ukusni slatkiši za Božić i Novu godinu!