Način pripreme
Rerna - 170 stepeni:
Pljosnata posuda za pečenje sa papirom za pečenje;
Sve se radi mikserom.
Seme maka se samelje u mlinu za kafu.
Brašno i šećer se proseju u posudu miksera. Promešaju se na slaboj brzini. Pravi se udubljenje u smesi i dodaju se hladan maslac, prstohvat soli, jaje i rum.
Izmesi se na umerenoj brzini, dok se ne izmešaju sastojci.
Dodaje se i samleveno seme maka i promeša se, dok se ne pomešaju sastojci. Testo se izvadi iz posude i prebacuje na foliju, oblikuje se u disk, uvija se i ostavlja na hladnom oko 1-2 sata. Može da se radi i tokom sledećih dana.
Ohlađeno testo se deli na dva dela. Jedan se vraća nazad u frižider, a od drugog se oblikuju loptice, oko 20 g svaka. Koristi se vaga.
Uvrnu se u fitilj dužine 11 cm i uvijaju u oblik potkovice. Kolačići se poređaju na rastojanju u posudu za pečenje. Sa drugim ohlađenim testom se radi na isti način.
Peče se na 170/180 stepeni 11 maksimum 12 minuta.
Nakon što se potpuno ohlade potapaju se donjim delom u istopljenu čokoladu. Ohlade se potpuno.