Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Novogodišnja torta sa kivijem i jagodom

Novogodišnja torta sa kivijem i jagodom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Novogodišnja torta sa kivijem i jagodom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
8
"Savršena novogodišnja torta je ona, koja dopunjuje šampanjac i praznično raspoloženje"

Potrebni sastojci

  • keks za tortu - 1 kutije (vanila i kakao)
  • kivi - 4 komada
  • jagode - 10 komada
  • kisela pavlaka - 400 g
  • kiselo mleko - 1 čaša
  • šećer - 4 kašike
  • slatko - 1 teglica, po izboru
  • šećerne mrvice
* merne jedinice

Način pripreme

U duboku posudu sipajte pavlaku i šećer, dobro umutite, nakon toga dodajte kiselo mleko.

Sipajte slatko po vašem izboru, moje je od jagoda, i ponovo promešajte, probajte da li je dovoljno slatko, ako nije dodajte šećer.

Isecite jagode i kivi na tanke parčiće i počnite da ređate prvo red keksa od vanile.

Obilno prekrijte smesom, rađajte kivi i jagode i red kakao keksa. Tako ređajte dok ne potrošite keks.

Skroz odozgo ukrasite parčićima kivija i šećernim mrvicama. Ova torta je veoma laganog voćnog ukusa, pogodna za dezert nakon bogate novogodišnje večere.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: