Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta od oraha»Novogodišnja torta od oraha sa kafom

Novogodišnja torta od oraha sa kafom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Novogodišnja torta od oraha sa kafom
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Predivna torta od oraha uz kafu, da sa njom dočekate Novu godinu"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 6 komada
  • šećer u prahu - 250 g
  • brašno - 150 g
  • ulje - 1, 5 kašika
  • orasi - 200 g, isečeni na sitno
  • za krem od pavlake
  • tečna pavlaka - 300 ml
  • šećer - 2 kašike
  • vanila - 1 komad
  • za krem od kafe
  • masalac - 300 g, meki
  • šećer u prahu - 300 g
  • sveže mleko - 1 kašika
  • kafa - 1 kašika, instant
  • voda - 2 kašike
  • za ukras
  • orasi - 250 g
* merne jedinice

Način pripreme

Spremamo kore za tortu na sledeći način.

Mutimo jaja, najbolje pomoću miksera. U njih dodajemo šećer i nastavljamo da mutimo dok smesa ne postane vazdušasta.

Dodajemo brašno i ulje i mešamo rukom. U smesu dodajemo i na sitno isečene orahe. Smesa za kore je spremna.

Podelimo smesu u tri jednake posude, koje namažemo maslacem.

Postavimo im dna papirom za pečenje i raspoređujemo smesu za kore u kalupe. Pečemo 15 minuta na 190 stepeni.

Spremamo krem od pavlake, muteći pavlaku pomoću miksera i dodajemo u nju vanilu i šećer u prahu.

Za krem od kafe mutimo maslac pomoću miksera, nakon toga dodajemo pola šećera i instant kafu, koju dodajemo u tankom mlazu u maslac.

Počinjamo da sklapamo tortu tako što stavljamo prvu koru.

Preko nje nanesemo obilnu količinu krema od kafe.

Odozgo stavljamo drugu koru i preko nje opet rasporedimo krem od kafe.

Skorz odozgo stavljamo treću koru.

Preko nje nanesemo krem od pavlake kao i sa strane torte od oraha.

Isečene orahe nanesemo rukama sa strane torte, kao i odozgo.

Stavlljamo u frižider na oko sat novogodišnju tortu sa kafom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: