Male posne pogačice sa ražanim brašnom i semenkama

02/01/2018
"Idealne su, ne samo za post, nego i u svako doba godine - mini pogačice sa ražanim brašnom "
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano609
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • ražno brašno - 200 g
  • pirinčano brašno - 100 g
  • brašno - 250 g, belo
  • skrob od krompira - 50 g
  • ulje - 3 supene kašike
  • seme suncokteta - 120 g, oljušteno
  • so - 1/2 supene kašike
  • šećer - 1 supena kašika
  • soda bikarbona - 1/2 supene kašike
  • sirće - 1 supena kašika
  • voda - mlaka
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte sve vrste brašna u posudu. Dodajte ulje, so, šećer, seme suncokreta, kukuruzni skrob i sodu, prethodno pomešanu sa sirćetom.

Mešajte i dodajte mlaku vodu /oko 1 šolju/.

Zamesite testo. Testo je gotovo kad prestane da se lepi po rukama i da se napravi lopta.

Pokrijte testo najlonskom folijom i ostavite na oko 20 minuta na toplom.

Podelite testo na 12 loptica.

Svaku pritisnite dlanovima i oblikujte pogačice. Poređajte ih u pleh, obložen papirom za pečenje, koji ste namazali sa malo ulja.

Pritisnite svaku pogačicu viljuškom. Ostavite ih ponovo oko 20 minuta na toplom.

Pecite ih u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobiju braonkastu boju.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti