Hleb od pirinčanog brašna

03/01/2018
"Ukusan predlog za sve koji ne vole da jedu hleb sa glutenom "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 194
  • Pregledi tokom meseca94
  • Pregledi tokom sedmice14
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pirinčano brašno - 170 g
  • voda - 170 ml
  • suvi kvasac - 4 g
  • so - 1/2 kašičice
  • šećer - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajućoj dubokoj posudi pomešajte sve sastojke. Dobijate tečnu smesu.

Sipajte je u kalup za kuglof ili mafine, obložen papirom za pečenje.

Ostavite da nadođe 40-45 minuta na toplim. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180-200 stepeni.

Prvih pet minuta pecite na 200, a nakon toga smanjite na 180 stepeni, oko 20 minuta ili dok ne bude gotov.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar