Način pripreme
2 pune šolje crvenog sočiva potopite preko noći u šerpi sa toplom vodom. Koristio sam tursko crveno sočivo.
Sledećeg dana sočivo je spremno. Dobro ocedite nabubrelo sočivo. Stavite ga u blender.
Dodajte maslinovo ulje, prstohvat soli, prstohvat bibera. Dodamo suvu nanu.
U to stavite i kiselo mleko u koje ste unapred umutili prašak za pecivo.
Napravite jednoličnu, glatku, gustu smesu u blenderu.
U 2 manja kalupa za torte /pravougaona/ stavite papir za pečenje da prekrije dno i stranice, ali ne do kraja, jer se bezglutenski hleb ne diže mnogo.
Sipajte kašu za hleb bez brašna, poravnajte vrh i pospite belim susamom.
Pecite hleb od sočiva oko 30 minuta na 180 stepeni u zagrejanoj rerni dok čačkalica kojom proveravate ne bude suva.