Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Hleb od sočiva bez brašna

Hleb od sočiva bez brašna

MarianaMariana
Šef kuhinje
267822k
Hleb od sočiva bez brašna
Fotografije: Mariana
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Jedan, malo različitiji, lagan i dijetalan hleb"

Potrebni sastojci

  • crveno sočivo - 2 šolje
  • maslinovo ulje - 1/2 šolje
  • jaja - 3 komada
  • kiselo mleko - 200 g
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • nana - 2 kašike, suva
  • so - 1 prstohvat
  • biber - 1 prstohvat
  • susam - beli, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

2 pune šolje crvenog sočiva potopite preko noći u šerpi sa toplom vodom. Koristio sam tursko crveno sočivo.

Sledećeg dana sočivo je spremno. Dobro ocedite nabubrelo sočivo. Stavite ga u blender.

Dodajte maslinovo ulje, prstohvat soli, prstohvat bibera. Dodamo suvu nanu.

U to stavite i kiselo mleko u koje ste unapred umutili prašak za pecivo.

Napravite jednoličnu, glatku, gustu smesu u blenderu.

U 2 manja kalupa za torte /pravougaona/ stavite papir za pečenje da prekrije dno i stranice, ali ne do kraja, jer se bezglutenski hleb ne diže mnogo.

Sipajte kašu za hleb bez brašna, poravnajte vrh i pospite belim susamom.

Pecite hleb od sočiva oko 30 minuta na 180 stepeni u zagrejanoj rerni dok čačkalica kojom proveravate ne bude suva.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: