Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Hleb od pirinčanog brašna

Hleb od pirinčanog brašna

Irena HristovaIrena Hristova
Šegrt
20471
Hleb od pirinčanog brašna
Fotografije: Ralitsa Georgieva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Ukusan predlog za sve koji ne vole da jedu hleb sa glutenom"

Potrebni sastojci

  • pirinčano brašno - 170 g
  • voda - 170 ml
  • suvi kvasac - 4 g
  • so - 1/2 kašičice
  • šećer - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajućoj dubokoj posudi pomešajte sve sastojke. Dobijate tečnu smesu.

Sipajte je u kalup za kuglof ili mafine, obložen papirom za pečenje.

Ostavite da nadođe 40-45 minuta na toplim. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180-200 stepeni.

Prvih pet minuta pecite na 200, a nakon toga smanjite na 180 stepeni, oko 20 minuta ili dok ne bude gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: