Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem supe»Pileća supa»Lagana pasirana pileća supa

Lagana pasirana pileća supa

Lagana pasirana pileća supa
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Specijalan predlog za obožavaoce pileće supe - isti ukus, ali u jednoj interesantnijoj, pasiranoj varijanti"

Potrebni sastojci

  • krompir - 4 komada, srednje veličine
  • pileći bataci - 2 komada
  • šargarepa - 2 komada
  • maslac - 50 g
  • so
  • biber
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte pileće batake i odvojite ih od kosiju.

Oljuštite krompir i očistite šargarepu. Operite ih i isecite na komade. Prelijte vodom i kuvajte dok ne budu gotovi.

Začinite solju. Dodajte maslac i pasirajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Ponovo stavite šerpu na vatru, sipajte još tople vode, dok ne dobijete željenu gustinu. Dodajte pileće meso i kuvajte ponovo.

Gotovu supu začinite biberom i peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: