Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem Supe»Supa od Pečuraka»Potaž od praziluka i pečurki

Potaž od praziluka i pečurki

Jelena PopovićJelena Popović
Početnik
107362
Potaž od praziluka i pečurki
Fotografije: Jelena Popović
1 / 4
20/03/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Probajte, pa podelite utiske sa nama"

Potrebni sastojci

  • praziluk - 2 kom.
  • šampinjoni - 400 g
  • krompir - 2 kom., srednje veličine
  • neutralna pavlaka - 150 ml
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • ulje - 2 s.k.
  • voda - 0, 5 l
  • kisela pavlaka
* merne jedinice

Način pripreme

Praziluk iseći na sitne kockice, pa prodinstati na ulju. Dodati sitno iseckan krompir, so, biber i peršun po ukusu i naliti oko 0, 5 l vode.

Oprane i iseckane pečurke dodati i ostaviti da se sve krčka još 30 minuta. Skloniti sa ringle i dodati neutralnu pavlaku, mešati i nakon 10 minuta skinuti sa vatre, ostaviti malo da se prohladi, a zatim izmiksati štapnim mikserom.

Služiti toplo sa kiselom pavlakom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: